Takaisin

29.07.2020 | Black Lion Pictures Oy

Sotkamossa kuvataan post-apokalyptista elokuvaa kansainväliseen levitykseen

Gravedigger and the Random People -elokuvan kuvaukset jatkuvat heinäkuun loppuun saakka.

Sotkamossa on kuvattu heinäkuun ajan kansainväliseen levitykseen post-apokalyptista genre-elokuvaa Gravedigger and the Random People. Elokuvan kielenä on pääasiassa englanti. Elokuvan ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Joonas Makkonen ja kuvaajana toimii Esa Jussila. Elokuvan tuottavat Miika J. Norvanto Black Lion Pictures Oy:stä ja Timo Puustinen Frozen Flame Picturesista.

Koronaviruksen aiheuttamat ongelmat heijastuivat myös Kajawoodissa tehtäviin elokuvatuotantoihin, mikä johti muutaman jo kehittelyvaiheessa olleen elokuvan siirtymiseen ja peruuntumiseen. Tuotantojen peruuntuessa täytyi kehittää toisenlaista tapaa elokuvien tekemiselle sekä toiminnan jatkuvuudelle. Koottiin eri puolilta Suomea yhteen alan ammattilaisia, jotka olivat vapaalla, ja jotka olisivat kiinnostuneita post-apokalyptisesta maailmasta. Gravedigger and the Random People on monin tavoin intohimoprojekti, jossa alan ammattilaiset pääsivät toteuttamaan itseään ja luomaan genreen sopivaa kuvastoa.

Elokuvan näyttelijäkaartissa nähdään mm. Ari Karhunen, Enni Ojutkangas, Saara Elina, Jari Manninen, Zoltán Fodor, Roderick Kabanga sekä Ari Savonen. Elokuva valmistuu ensi vuonna.

Viimeiset kaksi vuotta Norvanto ja Puustinen ovat toteuttaneet Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittamaa hanketta KAJAWOOD: Kainuu – Suomen Hollywood, joka on päättymässä nyt syksyllä. Hankkeen tarkoituksena on ollut luoda ja kehittää Kainuuseen Black Lion Picturesin omaleimainen studiojärjestelmä sekä kehittää alueen infrastruktuuria elokuvatuotantopalveluiden tarjoamiselle Kainuussa ja luoda edellytykset kansainvälisille elokuvatuotannoille.

Yksi hankkeen merkittävimpiä kokonaisuuksia on ollut viime syksynä kuvattu Rendel 2 -elokuva, joka on tällä hetkellä jälkituotannossa. Elokuva on jo ennakkomyyty useaan maahan, mutta koronaviruksen aiheuttamien ongelmien vuoksi tarkkaa julkaisuajankohtaa ei ole vielä tiedossa.

 

LEHDISTÖKUVAT:

https://www.blacklionpictures.fi/gravedigger/

 

Lisätietoja antaa:

Miika J. Norvanto
Tuottaja, Black Lion Pictures Oy
miika@blacklionpictures.fi
050-539 7399