Takaisin

25.07.2019 | Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Alfred Hitchcockin 120-vuotisjuhla avaa Kino Reginan syyskauden - ohjelmisto julkaistu ja liput myynnissä!

Syyskausi on ohjaajien juhlaa: Alfred Hitchcock -juhlasarjan lisäksi valkokankaalla nähdään Rainer Werner Fassbinder-, James Cameron- ja Ida Lupino -sarjat

Jännityselokuvan mestarin Alfred Hitchcockin syntymästä tulee elokuun 13. päivä kuluneeksi 120 vuotta. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) viettää Oodiin tammikuussa avatussa Kino Regina -teatterissa ohjaajan syntymäpäivää 13.8. omistamalla koko illan Hitchcockin elokuville. Juhlaillan, ja samalla Kino Reginan syyskauden, aloittaa yleisön toivenäytös Täydellinen murha (Dial M for Murder, 1954). Suljetun huoneen jännitystarina esitetään 3D-formaatissa, joka tehostaa jännitystä ja tuo elokuvaan myös psykologista syvyyttä. Iltaa jatkaa Puhtauden lunnaat (Blackmail, 1929), josta äänielokuvan murrosaikana tehtiin sekä mykkä että livedubattu versio. Kino Reginassa nähdään elokuvan ääniversio. Illan päättää Alfred Hitchcock Presents -näytös, jossa nähdään kolme jaksoa Hitchcokin vuosina 1955–62 isännöimästä, toinen toistaan upeampia tekijöitä esittelevästä televisiosarjasta. Kolmessa nyt nähtävässä jaksossa tavataan mm. kuolleista palannut kirjailija, uhkapelissä hävinnyt kiinteistövälittäjä sekä tappajagigolo. Kahdeksantoista pitkää elokuvaa käsittävä Alfred Hitchcock -juhlasarja jatkuu Kino Reginassa koko syksyn ajan.

Syksyn muuta ohjelmaa

Vain 37-vuotiaana kuolleen Rainer Werner Fassbinderin armoton ohjaustahti synnytti 41 elokuvaa, joissa katse tarkentui usein hyväksikäytön ja vieraantumisen kokemuksiin. Kino Reginassa esitetään syksyn aikana kuusitoista Fassbinderin ohjaamaa elokuvaa lokakuusta alkaen. Loppusyksyllä Kino Reginassa on vuorossa elokuvasarja Ida Lupinolta, joka oli 1950-luvun Hollywoodin ainoita naisohjaajia. Feministinen independent-elokuvien tienraivaaja ei kaihtanut yhteiskunnallisia aiheita, kuten abortti, raiskaus ja kaksiavioisuus. Näyttelijänä tunnetun Lupinon ohjaustyöt ovat jääneet vähemmälle huomiolle – nyt on aika korjata asia.

Ohjaajasarjat nähdään ensimmäistä kertaa myös Hirokazu Kore-edalta, James Cameronilta, Dario Argentolta. Venäläinen elokuva nousee esiin kattavassa Sergei Eisenstein -sarjassa, minkä lisäksi ohjaajanimin kuuluvat Juraj Hertz, Paolo & Vittorio Taviani ja Markku Pölönen. Ensimmäisen Oodissa vietetyn vuoden kunniaksi syysohjelmistoon on valikoitunut myös useita kirjallisuusaiheisia esityssarjoja, kuten tyttökirja- ja Edgar Allan Poe -filmatisointien sarjat, Colette- ja Jean Cocteau -sarjat sekä Tammen Keltaisen kirjaston 65-vuotisjuhlasarja. Mukana ohjelmistossa on tuttuun tapaan myös monipuolinen valikoima sing-along-näytöksiä, perinteisiä ja modernimpia kinokonsertteja, lasten näytöksiä sekä seminaareja.


Kino Reginan syyskauden lipunmyynti alkaa 25.7. klo 9 verkkosivuilla kinoregina.fi ja klo 16.30 Kino Reginan lipunmyyntipisteellä.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt:
Vilma Hakala, viestintäsuunnittelija, KAVI
vilma.hakala@kavi.fi
050 4759660