Takaisin

13.02.2019 | Finnkino Oy

Oscar-ehdokas Kapernaum – Kaaoksen lapset on hätähuuto lasten oikeuksien puolesta

Teknisten ongelmien takia peruuntuneen pressinäytöksen takia elokuvasta on lisäpressi Helsingissä ensi-iltaviikolla 27.2.

Perjantaina 1.3. elokuvateattereihin saapuu yksi vuoden vaikuttavimmista elokuvista: libanonilainen, parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarista kilpaileva Kapernaum – Kaaoksen lapset. Hämmästyttävän aito kuvaus lasten elämästä Beirutin kaduilla jättää jälkensä jokaiseen elokuvan nähneeseen.

Elokuvan tarina on fiktiivinen, mutta se pohjautuu ohjaaja Nadine Labakin pakolaislasten parissa tekemään taustatyöhön: hänen kohtaamansa lapset pohtivat usein, miksi ovat olemassa, jos heistä ei pystytä huolehtimaan.
Oikeudenkäynti ihmisarvon puolesta

Kapernaum – Kaaoksen lapset on tarina Zainista (Zain al Rafeea), libanonilaisesta pojasta joka haastaa vanhempansa oikeuteen. Syyte on epätavallinen: lapsen saattaminen maailmaan karuissa oloissa, joissa selviytyminen on taistelua.

12-vuotiaan Zainin ja hänen sisaruksiensa lapsuus jää lyhyeksi Beirutin slummeissa. Kun hänen siskonsa kokee kovan kohtalon lapsiavioliiton seurauksena, Zain saa tarpeekseen ja pakenee kotoaan. Nokkela ja sinnikäs poika etsii avaimia parempaan elämään ja ystävystyy siivoojana työskentelevän Rahilin (Yordanos Shiferaw) kanssa. Kiltti Rahil tarjoaa hänelle kodin ja Zain auttaa vahtimalla hänen pientä poikaansa Yonasta (Boluwatife Treasure Bankole). Mutta kun Rahil yllättäen katoaa, Zainin on kerättävä kaikki voimansa, rohkeutensa ja kekseliäisyytensä huolehtiakseen itsestään ja Yonaksesta. Kuinka pitkään he pystyvät selviytymään maailmassa, jossa toivosta on jäljellä enää himmenevä kipinä?

Libanonin Oscar-ehdokas ja Cannesin elokuvajuhlien tuomariston palkinnon voittaja Kapernaum – Kaaoksen lapset on kulkenut maailmalla voitosta voittoon. Nuoren Zain al Rafeean uskomaton roolisuoritus katupoikana, joka kieltäytyy luopumasta toivosta, tekee siitä yhden vuoden vaikuttavimmista elokuvista.

Ohjaaja Nadine Labaki on kuvannut elokuvan Beirutin kaduilla aidoilla tapahtumapaikoilla ja käyttää elokuvassa pelkästään amatöörinäyttelijöitä. Pääosaa näyttelevä Zain al Rafeea on syyrialainen pakolainen ja käyttää elokuvassa oikeaa nimeään. Labaki teki elokuvaa varten taustatyötä pakolaislasten kanssa ja sai siitä idean elokuvassa nähtävään oikeudenkäyntiin: lapset pohtivat usein, miksi ovat olemassa, jos heistä ei pystytä huolehtimaan. Kapernaum – Kaaoksen lapset on vavahduttava hätähuuto kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten oikeuksien puolesta.

Elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiön ohjelmistotuen vuonna 2018.


Tervetuloa elokuvan mediaennakoihin:

Helsinki
Keskiviikko 20.2. klo: 09:30, Finnkino Tennispalatsi, Sali 5
Keskiviikko 27.2. klo: 12:00, Finnkino Kinopalatsi, Sali 1

Tampere - Tiistai 26.2. klo 11.00, Finnkino Plevna

Turku - Tiistai 26.2. ti klo:13.45, Finnkino Kinopalatsi Turku

 

Lisätiedot medialle:

Liisa Sauri
Marketing Coordinator
Theatrical Distribution

FINNKINO OY
Mannerheimintie 113
FI-00280 Helsinki – Finland
Tel. +358 50 3585488
liisa.sauri@finnkino.fi
www.finnkinob2b.fi/elokuvalevitys/

Social media: @Leffamaailma | #leffamaailma