Takaisin

04.12.2018 | Helsinki Film Festival

Luvassa elokuvanautintoja ympäri vuoden: Rakkautta & Anarkiaa aloittaa oman esityssarjan Korjaamo Kino Bio Rexissä

Avajaiselokuvana 19.12. ylistetty musta historiallinen komedia The Favourite.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry käynnistää yhteistyössä Korjaamo Kinon kanssa uuden ympärivuotisen esityssarjan pääteatterissaan Lasipalatsin Bio Rexissä. Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex tarjoaa Suomen ykköselokuvafestivaalin ystäville ja uusille uteliaille elokuvanautintoja R&A-takuulla festivaalien välillä.

Sarjan avaa komeasti kovaa kansainvälistä uraa tekevän kreikkalaisohjaaja Yorgos Lanthimoksen ylistetty The Favourite, joka nähdään Bio Rexissä ennakkonäytöksenä keskiviikkona 19.12. 1700-luvun Englannin hoviin sijoittuva viiltävän musta komedia kertoo valtapelistä ja halusta kuningatar Annan (Olivia Colman), hänen suosikkinsa Marlborough’n herttuatar Sarahin (Rachel Weisz) ja uuden palvelijan Abigailin (Emma Stone) välillä. Pukudraama on harvoin näin nautinnollisen absurdi tai sen naiset näin riemastuttavan raadollisia. The Favouriten voittokulku alkoi elokuussa Venetsian elokuvajuhlilta, jossa se voitti juryn pääpalkinnon ja Colman palkittiin parhaana naisnäyttelijänä. Ylistäviä arvioita keräävä elokuva etenee nyt kovassa nosteessa kohti vuoden pääpalkintoja ja Oscareita. The Favourite saapuu elokuvateatterilevitykseen alkuvuodesta 2019 Nordisk Filmin maahantuomana.

Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex -sarjassa on jatkossakin luvassa kiinnostavimpia elokuvauutuuksia ennakkonäytöksinä, festarilöytöjä maailmalta, keskusteluita ja erikoisnäytöksiä. Toisinaan otetaan katse elokuvahistoriaan ja sen tienraivaajiin, R&A-hengessä. Näytöksiä järjestetään valikoidusti keväällä ja talvella.

 

Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex: The Favourite

Korjaamo Kino Bio Rex (Mannerheimintie 22-24)

ke 19.12. klo 18, ennen ja jälkeen näytöksen elokuvan maailmaan sukeltavaa oheisohjelmaa

Liput 11 €, opiskelijat ja eläkeläiset 9 € myynnissä Korjaamo Kinon lipunmyynnissä verkossa ja kassalla: www.korjaamokino.fi

Ohjaus Yorgos Lanthimos. Pääosissa Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone.

Kesto 119 min. Tekstitys suomeksi ja ruotsiksi.

Pressikuvat Filmikamarissa elokuvan sivuilla.

 

Lisätiedot:

Veera Kotila                                                                  Eleonoora Rinnekangas                         

tuottaja, HIFF – Rakkautta & Anarkiaa                         teatterivastaava, Bio Rex

veera@hiff.fi                                                                 eleonoora.rinnekangas@korjaamo.fi

 

HIFF – Rakkautta & Anarkiaa ry on vuonna 1989 perustettu yhdistys, jonka päämääränä on elokuvakulttuurin edistäminen. Yhdistys järjestää Suomen seuratuinta elokuvatapahtumaa, syyskuista Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia ja keväistä laatuelokuvien Season Film Festivalia, jotka tuovat vuosittain kankaille uuden kansainvälisen elokuvan puhutuimmat, rohkeimmat ja taiteellisesti korkeatasoisimmat teokset. Yhdistyksen toimintaan kuuluvat myös ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair ja Pulpettikino-elokuvakasvatusnäytökset kouluille.