Takaisin

02.11.2018 | Finnkino Oy

Skandaaleja, kirjoittamista lukkojen takana ja Belle Époquen lumoa - Keira Knightley häikäisee ranskalaiskirjailija Coletten roolissa

Tervetuloa lehdistönäytöksiin! Colette elokuvateattereissa 7.12.

Keira Knightleyn tähdittämä, tositapahtumiin perustuva Colette on ajankohtainen tarina naisesta, joka taistelee omien oikeuksiensa puolesta ja haastaa oman aikansa sukupuoliroolit.

Romaaneista Chéri ja Gigi tunnettu ranskalainen kirjailija Sidonie-Gabrielle Colette on inspiroinut ja kiehtonut lukijoitaan 1900-luvun alusta asti. Hänen kirjailijan uransa alkoi Claudine-romaanien sarjasta, jotka perustuivat osittain hänen omiin kokemuksiinsa – mutta jotka julkaistiin hänen kuuluisan aviomiehensä Willyn nimissä. Elokuvassa Willyä näyttelee Dominic West (mm. The Wire, The Affair, The Square).

Willy eli Henry Gauthier-Villars oli oman aikansa menestyskirjailija, seurapiirijulkkis ja edistyksellinen markkinoinnin saralla. Hän näki vaimonsa tarinoissa potentiaalia ja onnistui rakentamaan niistä oikean kaupallisen brändin oheistuotteineen – mutta kääri myös voitot omaan taskuunsa.

Coletten ja Willyn avioliitto oli myrskyisä ja usein myös julkisten skandaalien aiheena. Kerrotaan että Willy jopa sulki Coletten kirjoittamaan lukkojen taakse pakottaakseen hänet tuottamaan lisää erittäin suosittuja ja tuottoisia Claudine-tarinoita.

Coletten elämäntarinaan perustuva elokuva saapuu elokuvateattereihin 7.12. Vuosisadan vaihteen Pariisin Belle Époque näkyy Colette-elokuvassa huikean laadukkaana lavastuksena ja puvustuksena.

Katso Colette –traileri: https://youtu.be/MgU8U8NFpNs

 

Tervetuloa Colette-lehdistönäytöksiin Helsingissä:

  • Torstaina 8.11.2018 klo 12:00 (Finnkino Tennispalatsi, sali 3)
  • Torstaina 29.11.2018 klo 10:30 (Finnkino Kinopalatsi, sali 1)

Elokuvan kesto on 111 min ja ikäraja 12 (väkivalta, seksi)

Colette - Synopsis

Aviopuolisonsa painostuksesta Colette (Keira Knightley) julkaisee kirjoittamansa romaanin miehensä nimissä.  Kun kirjasta tulee menestys, hän joutuu taistelemaan tehdäkseen oman lahjakkuutensa tunnetuksi ja haastaakseen ajan sukupuoliroolit.

Avioituessaan menestyvän pariisilaisen kirjailija ”Willyn” (Dominic West) kanssa Sidonie-Gabrielle Colette (Knightley) tempautuu lapsuutensa maisemista Ranskan maaseudulta keskelle Pariisin loistoa ja taiteilijoiden seurapiirejä. Willy suostuttelee Coletten ryhtymään haamukirjoittajakseen. Hän kirjoittaa romaanin nuoresta, fiksusta ja häpeilemättömästä maalaistyttö Claudinesta, joka pohjautuu osittain hänen omaan elämäänsä ja josta tulee valtava sensaatio.

Kirjan menestyksen johdosta Colettesta ja Willystä tulee Pariisin kuumin puheenaihe ja heidän seikkailunsa innoittavat lisää Claudine-tarinoita. Coletten taistelu omien tekijänoikeuksiensa ja jähmeiden sukupuoliroolien murtamisen puolesta myllertää yhteiskunnan kirjoittamattomia sääntöjä ja synnyttää vallankumouksen kirjallisuudessa, muodissa ja sukupuolen ilmaisussa.

Tositapahtumiin perustuvan historiallisen draaman on ohjannut Wash Westmoreland (Edelleen Alice).

Lisätiedot medialle:

Liisa Sauri
Marketing Coordinator
Theatrical Distribution

FINNKINO OY
Mannerheimintie 113
FI-00280 Helsinki – Finland
Tel. +358 50 3585488
liisa.sauri@finnkino.fi
www.finnkinob2b.fi/elokuvalevitys/

Social media: @Leffamaailma | #leffamaailma