Takaisin

27.09.2017 | MRP Distribution

J√ĄRVEN TARINALLE USA:N LEVITYS

SAMANAIKAISESTI ELOKUVA KILPAILEE MAAILMAN ARVOSTETUIMMALLA JACKSON HOLE WILDLIFE -ELOKUVAFESTIVAALILLe FINALISTINA

 

JÄRVEN TARINALLE USA:N LEVITYS - SAMANAIKAISESTI ELOKUVA KILPAILEE MAAILMAN ARVOSTETUIMMALLA JACKSON HOLE WILDLIFE -ELOKUVAFESTIVAALILLe FINALISTINA

Yhdysvaltalaisen AMC Networksin Sundance Now –palvelu on sopinut Järven tarinan levittäjän LevelK:n kanssa elokuvan pohjoisamerikkalaisista esitysoikeuksista 

Järven tarinan ovat ohjanneet Marko Röhr ja Kim Saarniluoto ja elokuvan on tuottanut MRP Matila Röhr Productions. Dokumenttielokuvaa ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö, YLE ja Creative Europe. 

Elokuva kilpailee parhaillaan finalistina Jackson Hole Wildlife –elokuvafestivaalilla USA:ssa ohjaaja/tuottaja Marko Röhr ja kuvaaja Teemu Liakka edustavat elokuvaa festivaalilla.    

Sundance Now aikoo lanseerata elokuvan 21.12.

Järven tarina, luontodokumentti joka on jatkoa Metsän tarinalle, sijoittuu Suomen tuhansiin järviin ja tutkii suomalaisen mytologian myyttejä, legendoja ja vanhoja uskomuksia. 

Suomessa Nordisk Filmin levittämä elokuva oli yleisömenestys ja nousi Suomen kaikkien aikojen katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumenttielokuvaksi.   

Elokuva on myyty yli 30 maahan, mm. Kiinaan, Sveitsiin, Luxemburgiin, Itävaltaan ja Unkariin. 

 

JÄRVEN TARINA KILPAILEE FINALISTINA JACKSON HOLE WILDLIFE FILM ELOKUVAFESTIVALILLA USA:ssa

Nyt 15. kertaa järjestettävän festivaalin palkintoja pidetään luontoelokuvien Oscareina. 

Voittajat julkistetaan 28.9.2017 Grand Teton Awards –palkintogaalassa Jacksonissa Wyomingissa. Palkintoseremonia on osa kuusipäiväistä elokuvafestivaalia ja tiedemediakonferenssia, joka pidetään Grand Tetonin kansallispuistossa sijaitsevassa Jackson Lake Lodgessa 24.-29.9. Osallistujien joukossa on innovatiivisia elokuvantekijöitä, organisaatioita, tutkijoita, toimittajia ja muita alan edelläkävijöitä eri puolilta maailmaa. Joka toinen vuosi järjestettävää luontoelokuvafestivaalia pidetään maailman arvostetuinpana tämän alan kilpailuna.

JÄRVEN TARINA JA METSÄN TARINA -KONSERTTI ESPOON METRO AREENALLA MARRASKUUSSA

MRP Matila Röhr Productionsin tuottamien Metsän tarina- ja Järven tarina -elokuvien palkittua musiikkia kuullaan ensimmäistä kertaa elävänä, kun Vantaan Viihdeorkesteri, solisti Johanna Kurkela ja 40-henkinen kuoro nousevat Espoon Metro Areenan lavalle lauantaina 11. marraskuuta. 

Metro Areenan ovet avataan klo 17.00 ja konsertti alkaa klo 18.30. Koko perheelle sopiva konsertti järjestetään MRP Matila Röhr Productionsin ja Fullsteam Agencyn yhteistyönä. 

Suomessa Järven tarina –luontoelokuvan levittää Oy Nordisk Film Ab.

KUVA: Juha Taskinen

 

Lataa Järven tarinan lehdistömateriaali täältä:  http://www.filmikamari.fi/pressit/

Käyttäjätunnus: press Salasana: noutaja

Klikkaa ylhäältä ELOKUVAT > ENSI-ILTANSA SAANEET > J >Järven tarina

 

Lataa EPK-materiaali ja TV & RADIO klipit täältä:

ftp://share.matilarohr.com

Käyttäjätunnus: jarventarina Salasana: klipit

 

Lisätietoja:

Marko Röhr

Tuottaja, MRP Matila Röhr Productions Oy

0400 416 634

marko.rohr@matilarohr.com